Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Tί τρέχει με τον Vincent Damon Furnier ( Alice Cooper ) ?


« Πόσοι μίσθιοι του πατρός μου περισσεύουσιν άρτων εγώ δε λιμώ απόλλυμαι; »
« Πόσοι υπηρέτες του πατέρα μου έχουν περίσσευμα ψωμιού, κι εγώ πεθαίνω από την πείνα; »
( από την Παραβολή του Ασώτου )



Είναι γνωστός με το όνομα Alice Cooper. Και, ναι, είναι ο γνωστός Ροκ σταρ. Για την επιλογή του ονόματος έχουν ακουστεί διάφορα. Έχει ειπωθεί ότι ήταν το όνομα μιας συμμαθήτριάς του ή ότι πήρε το όνομα μιας μάγισσας μ' αυτό το όνομα μετά από επικοινωνία του με πονηρά πνεύματα, ή ότι σε μια συνεδρία με κάποιο μαγικό πίνακα του « αποκαλύφθηκε » πως ήταν η μετενσάρκωση της μάγισσας του 17ου αιώνα. Όπως και να' χει αυτός ο τύπος σόκαρε την Αμερική και όλο τον κόσμο με τα τραγούδια και τις εμφανίσεις του. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ως αυτός που καθιέρωσε το shock rock, το στοιχείο του σοκ στις εμφανίσεις καλλιτεχνών.

Δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς συνέβη μ' αυτόν τον τύπο που υιοθέτησε ένα γυναικείο όνομα. Και δεν έχουμε τον χρόνο να διασταυρώνουμε κάθε πληροφορία που κυκλοφορεί. Ο λόγος για την συγγραφή αυτού του άρθρου είναι ότι ο Vincent, ο Αλίκης ( πώς να τον πείς τώρα; ) εδώ και μερικά χρόνια δηλώνει Χριστιανός. Πώς έγινε αυτό;

Κατ' αρχήν πρέπει να ξέρετε πως ο Vincent, είναι γιος Προτεστάντη Ιερέα, ενώ και ο παππούς του απ' την πλευρά του παππού του ασχολούνταν με την διακονία. O Vincent σαν παιδί ασχολούνταν με την Εκκλησία. Οπότε, ακόμη και αν απομακρύνθηκε πάντοτε πίστευε στην ύπαρξη του Θεού.

Όπως γίνεται συνήθως μ' όλες αυτές τις περιπτώσεις, αφού γεύτηκε την αμαρτία και απογοητεύτηκε επέστρεψε στον Χριστό, την μόνη δύναμη που μπορεί να γεμίσει την ψυχή του ανθρώπου.

Παραθέτουμε κάποιους απ' τους λόγους του.


« Πιστεύω πως το άλμπουμ του Marilyn Manson, Antichrist Superstar, απευθυνόταν κατευθείαν σ' εμένα. Αλλά, ξέρεις, είμαι Χριστιανός και δεν πρόκειται να απαρνηθώ τα όσα πιστεύω... Μπορώ να είμαι Χριστιανός, Ροκ Σταρ και Alice Cooper. .. Πιστεύω πως ο Marilyn είχε μια κακή Χριστιανική εμπειρία, όταν ήταν μικρότερος. Έμπλεξε με μή πραγματικούς Χριστιανούς και αυτό τον διέλυσε. Ξέρεις είναι απ' τους τύπους που ξέρουν πώς να πατούν κουμπιά ( button pushers ), απ' τους καλύτερους που έχω συναντήσει. Και το ξέρω αυτό το παιχνίδι, διότι εγώ το εφηύρα. Ο Manson πέτυχε γιατί βρήκε μια ολόκληρη σειρά από κουμπιά να πατήσει, ακόμη και το δικό μου πάτησε, πράγμα που είναι πολύ εντυπωσιακό, αν σκεφτείς ότι εγώ πατούσα κουμπιά πριν αυτός γεννηθεί.

Όλη μου τη ζωή ήμουν πεπεισμένος πως υπάρχει ο ένας Θεός. Πως υπάρχει ο Ιησούς Χριστός και ο διάβολος.
Δεν μπορείς να πιστεύεις πως υπάρχει Θεός και να μην πιστεύεις πως υπάρχει διάβολος. Λέω στις μπάντες πως το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι να πιστεύεις μόνο στον Θεό ή μόνο στον διάβολο. Όταν πιστεύεις στον Θεό, πρέπει να πιστεύεις στον Παντοδύναμο Θεό. Δεν είναι απλά Θεός είναι ο Παντοδύναμος Θεός που έχει απόλυτο έλεγχο στην ζωή του καθενός μας. Ο διάβολος, απ' την άλλη μεριά, είναι ένα πραγματικό πρόσωπο που προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να σου ξεσκίσει τη ζωή. Αν πιστεύεις ότι αυτό είναι απλά μύθος, τότε είσαι στόχος πρώτου μεγέθους διότι ξέρεις τί ακριβώς θέλει ο διάβολος; Να σε πείσει πως είναι μύθος. Αλλά δεν είναι μύθος, γι' αυτό είμαι απόλυτα πεπεισμένος.

Όλοι πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. Και καθένας, σε κάποιο σημείο της ζωής του πρέπει να κάνει αυτήν την επιλογή. Όταν ο κόσμος ρωτάει: " Πώς πιστεύεις αυτό, γιατί το πιστεύεις αυτό ", απαντάω: " Γιατί τίποτε άλλο δεν μιλά στην καρδιά μου ". Αυτό δεν μιλά στην διάνοιά μου, δεν μιλά στην λογική μου, μιλά κατευθείαν στην καρδιά και κατ' ευθείαν στην ψυχή μου βαθύτερα απ' οτιδήποτε άλλο ἐχω σκεφτεί. Και το πιστεύω απόλυτα. Ἐχει ειπωθεί πως δεν είμαι πολύ καλός Χριστιανός. Θέλω να πω πως κανείς από μας δεν είναι καλός Χριστιανός. Όταν είσαι Χριστιανός, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα ( καταφέρεις να ) είσαι καλός άνθρωπος, σημαίνει ότι έχεις πιο δύσκολο δρόμο να τραβήξεις.


Είμαι ο πρώτος που θα ροκάρω όσο δυνατώτερα μπορώ, αλλά όταν προκύπτει το θέμα της πίστης μου, είμαι ο πρώτος που θα την υπερασπιστώ επίσης. Έχω πρόβλημα με τους Χριστιανούς που πιστεύουν πως για να είσαι Χριστιανός πρέπει να είσαι γονατιστός 24 ώρες το εικοσιτετράωρο κλεισμένος κάπου. Ίσως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν έτσι... Όταν ο Χριστός ήρθε, έκανε παρέα με τις πόρνες, τους πότες και τα καθάρματα γιατί ήταν άνθρωποι που τον χρειάζονταν. Δεν έκανε παρέα με τους Φαρισαίους.

Συνήθιζα να πανηγυρίζω την ηθική διαφθορά, την παρακμή της. Κοιτάζω πίσω σ' αυτά που έκανα και κοιτάζω τί κάνω τώρα και είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Αλλά τότε που διαφήμιζα την ηθική διαφθορά, ξέρεις... Ε λοιπόν, έχω πολλά για τα οποία πρέπει να συγχωρεθώ... το έκανα και από άγνοια, νόμιζα ότι κάνω το σωστό. Είχα απόλυτα συμφιλιωθεί με την ιδέα πως κάθε αγόρι πρέπει να κοιμηθεί με κάθε κορίτσι, και να πιει όσο μπορεί περισσότερο. Αυτό δεν το πιστεύω πια. Δεν το πιστεύω, γιατί βλέπω πόσο καταστροφικό είναι.

Είναι φανερό πως η ανθρωπότητα αναζητά απαντήσεις. Είναι το υγιέστερο πράγμα που έχω δει εδώ και πολύ καιρό γιατί υπάρχει κάτι καλύτερο και ο καθένας πρέπει να το βρει με τον δικό του τρόπο. Ο κόσμος δεν αισθάνεται ικανοποίηση απ' τα πολλά αυτοκίνητα ή τις μεγάλες καταθέσεις που μπορεί να έχει. Ακόμη και οι εθισμένοι λένε: " Δεν αισθάνομαι ικανοποίηση, όσα ναρκωτικά και αν πάρω. Δεν είμαι ικανοποιημένος, αυτό δεν είναι ικανοποίηση ". Υπάρχει μια πνευματική πείνα. Όλοι την αισθάνονται. Αν δεν την αισθάνεσαι τώρα, θα την αισθανθείς. Πίστεψέ με, ΘΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ».



Πώς σας φαίνονται όλα αυτά;
Εμείς πιστεύουμε πως ο Vincent έχει βάλει αρχή μετανοίας.














Σε άλλο άρθρο μας παρουσιάσαμε το έργο των KUTLESS.

Ένα τραγούδι τους που ταιριάζει μια χαρά στην περίπτωση του Vincent είναι το

MILLION DOLLAR MAN.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ!