Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Bob Geldof και BANDAID. Do they know it' s chistmass time?





O Bob Geldof είναι Ιρλανδός τραγουδιστής και πολιτικός ακτιβιστής. Τις δεκαετίες του 60 και του 70 έγινε διάσημος ως μέλος διαφόρων ροκ συγκροτημάτων. Ωστόσο, πιο γνωστός είναι για τον ακτιβισμό και την φιλανθρωπική του δράση.

Το 1981 κυκλοφόρησε το τραγούδι « Do they know it' s Christmass time? », στο οποίο συνεργάστηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ μουσικής σκηνής.


Το σίνγκλ μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τρία εκατομμύρια κομμάτια και έγινε το σίνγκλ με την ταχύτερη ανέλιξη στην κορυφή των charts στην ιστορία της Μ. Βρεττανίας ενώ, επίσης, υπήρξε και το best seller single για την ίδια χώρα, τίτλο που κράτησε 13 χρόνια. Συνολικά έχει πουλήσει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια άλμπουμς.



Στη συνέχεια ο Bob Geldof oργάνωσε το BAND AID. Σ' αυτή τη συναυλία πήραν μέρος τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ Μουσικής. Συγκεντρώθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα απ' την κυκλοφορία του δίσκου και απ' τις συναυλίες σε Λονδίνο και Αμερική δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην Αφρική.

Ως Ιρλανδός είναι φίλος του Bono και σύμβουλός του σε θέματα ακτιβισμού.

Τελευταία ξεκίνησε το πρόγραμμα « 8 mile » που έχει ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη φτωχών χωρών της Αφρικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ






Πού πήγαν τα λεφτά;

Ο Geldof κατηγορήθηκε πως τα λεφτά που συγκέντρωσε δόθηκαν σε οργανώσεις που ήταν βιτρίνα παραστρατιωτικών οργανώσεων με αποτέλεσμα, τελικά, οι άνθρωποι να σκοτωθούν ή να υποστούν τραυματισμούς και διώξεις απ' τα χρήματα που δόθηκαν για να τους βοηθήσουν.

Ωστόσο, ο Geldof αντέδρασε σ' αυτήν την επίθεση. Eπικριτές του αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν αφού δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδείκνυαν κάτι τέτοιο.


Τα κίνητρά του αμφισβητήθηκαν. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Bob Geldof πράγματι πιστεύει σε όσα λέει. Άλλωστε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος προσπαθεί να κάνει κάτι καλό, θα πρέπει να αμφισβητούνται τα κίνητρά του. Στο κάτω κάτω της γραφής, αφού βοηθάει, τί με νοιάζει γιατί το κάνει;

Άλλωστε, υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν ο κάθε άνθρωπος πιστεύει όσα κηρύττει;

Είναι αυτό που λέμε, « ο Θεός κι η ψυχή του » !


Ωστόσο, το ζήτημα τί γίνονται τα λεφτά που μαζεύονται από διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι πολύ σημαντικό. Οι περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις δίνουν τεράστια ποσά για λειτουργικά έξοδα, συντήρηση γραφείων, πληρωμή υπαλλήλων κ.τ.λ.. Σε επίσημες εκθέσεις έχει καταγραφεί πως τέτοιες οργανώσεις δίνουν ακόμη και πάνω από 70% των εσόδων τους σε λειτουργικά έξοδα. Οπότε, εσύ μπορεί να δώσεις τα 30 ευρώ για τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής και αυτά τα λεφτά να πάνε στην ενοικίαση γραφείων στο Μανχάταν.


Παλιότερα, το πρόβλημα ήταν ακόμη πιο μεγάλο, καθώς τα χρήματα μπορεί να δίνονταν σε εταιρείες βιτρίνες πολεμικών ομάδων ή άλλων « λαμογιών » που τα κρατούσαν για την πάρτη τους. Τώρα τελευταία, φαίνεται πως έχει μπει μια τάξη, αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή.


Πάντως, οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές επειδή βασίζονται στις αρχές του εθελοντισμού αξιοποιούν τα χρήματα που τους δίνονται στο ακέραιο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άλλωστε, δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Τα χρήματα που δίνονται στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.



Ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα.


Ο αφρικανικός λαός πεινά. Πεινά, όμως, όχι μόνο για υλική τροφή αλλά και για πνευματική. Bυθισμένος στο πνευματικό σκοτάδι παραμένει και στην υλική πτώχεια, γιατί δεν έχει τα πνευματικά εφόδια για οποιαδήποτε πρόοδο.


Απ' την άλλη οι Ιεραπόστολοι δεν μπορούν να μιλήσουν σε πεινασμένους ανθρώπους για πνευματικές αξίες. Οπότε, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ανοίξουν ένα πηγάδι, να θέσουν υποδομές για γεωργική ανάπτυξη, να ανοίξουν ιατρείο κ.τ.λ..

Το κύριο αγαθό, όμως, που προσφέρουν είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Αυτός είναι που δίνει την δύναμη και την φώτιση στους Αφρικανούς, στους Κουβανούς, σε όλους τους υπανάπτυκτους λαούς να βγουν απ' την ανέχεια και την φτώχεια στην οποία έχουν βυθιστεί.


ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τί σημαίνει η γέννηση του Θεανθρώπου οδηγείται στο φως, την πρόοδο, την ευημερία.


Όσοι δεν το ξέρουν ακόμη, ας το μάθουν.


ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!