Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Η.Ι.Χ..

Από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης μαρτυρείται η χρήση της μουσικής στη Λατρεία του Ενός Αληθινού Θεού, της Αγίας Τριάδας. Έκτοτε, έχουν περάσει χιλιετίες. Και ποικίλα είδη μουσικής έχουν χρησιμοποιηθεί στην λατρεία του Θεού. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Βυζαντινή Μουσική: Η μουσική που προσιδιάζει περισσότερο από κάθε άλλο είδος μουσικής στην Θεία Λατρεία. Τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με την δύναμή της. Ανεβάζει τον άνθρωπο στον Θεό και εκφράζει το Ορθόδοξο Χριστιανικό συναίσθημα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η Μουσική που πρέπει να ακούμε σε καθημερινή βάση για να καλλιεργήσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα, να πλησιάσουμε τον Χριστό, να ενωθούμε μαζί του. Είναι η μουσική που περισσότερο από κάθε άλλη μουσική θρησκευτική παράδοση ενώνει με τον Θεό.

Κλασική Μουσική : Η Δυτική Θρησκευτική Μουσική. Έργα όπως η Λειτουργία ή τα πάθη του J.S. Bach, ή το Requiem του W.A. Mozart είναι πασίγνωστα.

Δημοτική Μουσική: Υπάρχουν πολλά δημοτικά τραγούδια που αναφέρονται σε θρησκευτικά θέματα. Τα γνωστότερα αυτών τα γνωστά μας κάλαντα. Ανάλογα υπάρχουν και δημοτικά άλλων χριστιανικών λαών, όπως π.χ. Αραβικά, Ιρλανδικά, Αμερικάνικα κ.α.

Λαϊκή Μουσική : Σχεδόν ταυτίζεται με το όνομα του Γιώργου Κοινούση.

Γκόσπελ Μουσική : Η Αμερικάνικη Χριστιανική Μουσική.

Ροκ : Αμερικάνικη Ροκ Χριστιανική Μουσική.

Σε αυτό το blog θα παρουσιάζουμε χριστιανικά μουσικά θέματα όλων των παραδόσεων.







widgets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου